Med ena foten djupt rotad i den svenska körtraditionen och den andra foten dansandes på musikalscenerna är Emma idag verksam som regissör, körledare och kompositör, där olika projekt avlöser varandra.

Emma arbetar fortlöpande med Uppsala Musikklassers körklasser och Roslagens Vokalensemble i Norrtälje samt skriver musik framför allt för kör. Hon regisserar fullskaliga musikalföreställningar på Katedralskolan i Uppsala, samt anlitas som regissör för annan scenisk musik som till exempel sceniska körkonserter. Som frilansande artist framträder hon som sångerska på konserter och i föreställningar, och tåspetsskorna ligger kvar i byrålådan i väntan på nästa tillfälle att få komma fram.

Genom åren har Emma varit delaktig i flera spännande projekt. Hon har bland annat medverkat i Uppsala Stadsteaters uppsättningar av Spelman på taket (2015-2016) och Sound of Music (2012-2013) och i Norrlandsoperans stor-satsning av Strauss Elektra med spanska La Fura dels Baus (2014). Emmas körmusik omfattar förutom det sceniska körverket Vintervittring och de utgivna sångerna från detta, även fristående sånger för kör. Som regissör har hon stått för 15 produktioner på Katedralskolan i Uppsala, bland annat urpremiären av den nyskrivna musikalen Syster Suffraget. Dessutom gör hon många konserter och framträdanden tillsammans med Roslagens vokalensemble som hon leder.

Joomla templates by a4joomla